F1 Podcast Racereporter

Lucas Degen

Oprichter van Racereporter de Formule 1 Podcast. Begon met radio maken in 1992 en kijkt Formule 1 sinds 1991. Is online actief sinds 1994. Combineer dit alles en je krijgt de Formule 1 Podcast.
Lucas Degen Foto © Racereporter

Mijn vader was fotograaf en van Kodak kreeg hij ieder jaar een Kodak kalender met een Ferrari erop, Kodak was namelijk sponsor van Ferrari in die tijd. Daar begon de liefde voor Formule 1.

Later op een zondag in de jaren '80 keek ik Formule 1 met mijn zus. Mijn zus vroeg voor wie ik was. Ik had een gele kam en een gele drink beker dus ik koos voor de gele auto met de gele helm. Dat mocht niet van mijn zus want "daar was zij al voor". Pas jaren later wist ik dat ik toen naar Senna had zitten kijken in een Lotus. (Die auto heb ik pas in 2017 in het echt gezien op Spa).

In 1991 begon ik echt alle races te volgen, mijn eerste race was die van Italië op Monza. Toen nog op Nederland 3. Ik werd fan van Nigel Mansell omdat hij overal probeerde in te halen. Ook daar waar het niet kon. Het jaar erop won Nigel Mansell het kampioenschap. Toen Nigel Mansell in 1993 voor Indycar ging rijden, verhuiste ik met hem mee. Ik bleef natuurlijk wel Formule 1 kijken en ik was toen fan van Jean Alesi, altijd als hij de baan op kwam met kwalificeren, zat ik op het puntje van mijn stoel. Met zijn handen hoog op het stuur, zag je Alesi altijd van het hele circuit gebruik maken; Frans vuurwerk.
Ik bleef nog jaren Indycar kijken, zo kwam ik in 'aanraking' met Jacques Villeneuve. Ik was meteen fan van zijn rijstijl. Ik zeg altijd; het maakt mij niet uit wie wint, ik wil show zien.

Mika Häkkinen vond ik vooral erg grappig, de man was zo droog, weinig mensen hadden door hoe droog hij was. Na het vertrek van Mika Häkkinen zocht ik een rijder met de rijstijl van Nigel Mansell, Jacques Villeneuve en Jean Alesi...

Juan Pablo Montoya, ik vergeet het nooit meer, de race op de (toen nog) A1 Ring in gevecht met Micheal Schumacher. Geweldig! En vergeet niet de perso van Juan Pablo Montoya na de race op Imola waarbij Schumacher aangaf Juan Pablo niet te hebben gezien. Anyway, na Juan Pablo Montoya werd het stil tot Max Verstappen de Formule 1 binnen kwam. Sindsdien zien we weer vuur zoals we zagen van Nigel Mansell, Jacques Villeneuve, Jean Alesi en Juan Pablo Montoya.

F1 Podcast Apps

Om zo veel mogelijk luisteraars te bereiken, is Racereporter via zo veel mogelijk apps te luisteren.