M

ijn vader was fotograaf en van Kodak kreeg hij ieder jaar een Kodak kalender met een Ferrari erop, Kodak was namelijk sponsor van Ferrari in die tijd. Daar begon de liefde voor Formule 1.

Later op een zondag in de jaren ’80 keek ik Formule 1 met mijn zus. Mijn zus vroeg voor wie ik was. Ik had een gele kam en een gele drink beker dus ik koos voor de gele auto met de gele helm. Dat mocht niet van mijn zus want “daar was zij al voor”. Pas jaren later wist ik dat ik toen naar Senna had zitten kijken in een Lotus. (Die auto heb ik pas in 2017 in het echt gezien op Spa).

In 1991 begon ik echt alle races te volgen, mijn eerste race was die van Italië op Monza. Toen nog op Nederland 3. Ik werd fan van Nigel Mansell omdat hij overal probeerde in te halen. Ook daar waar het niet kon. Het jaar erop won Nigel Mansell het kampioenschap. Toen Nigel Mansell in 1993 voor Indycar ging rijden, verhuiste ik met hem mee. Ik bleef natuurlijk wel Formule 1 kijken en ik was toen fan van Jean Alesi, altijd als hij de baan op kwam met kwalificeren, zat ik op het puntje van mijn stoel. Met zijn handen hoog op het stuur, zag je Alesi altijd van het hele circuit gebruik maken; Frans vuurwerk.

Lucas Degen

Lucas Degen

Oprichter van Racereporter de Formule 1 Podcast. Begon met radio maken in 1992 en kijkt Formule 1 sinds 1991. Is online actief sinds 1994. Combineer dit alles en je krijgt de Formule 1 Podcast.

Jeroen Demmendaal

Jeroen Demmendaal is schrijver en communicatie-expert en woont in Zweden. Hij groeide op onder de rook van Schiphol, was jarenlang kind aan huis op Circuit Park Zandvoort en miste sinds 1990 geen Grand Prix.

Jeroen Demmendaal
Jeroen Scholte

Jeroen Scholte

Jeroen Scholte (1971) is al sinds 1984 bezeten van de Formule 1. In zijn vrije tijd houdt de Senna-adept zich daar dan ook zoveel mogelijk mee bezig. In het verleden schreef hij opinies en raceverslagen voor diverse websites.

Charrel Jalving

Met een interesse in jong talent volgt hij de opstap klasses richting de F1 op de voet, zo is hij betrokken geweest bij het Formule 2 team van Russian Time, houdt hij zich bezig met autosport fotografie en heeft hij vele connecties in de wereld van de Formule 1.

Charrel Jalving