Een nabeschouwing op de seizoensfinale in Abu Dhabi, op het circuit van Yas Marina. Er stond opnieuw geen maat op wereldkampioen Max Verstappen die een eenvoudige pole en zege pakte. Charles Leclerc versloeg Sergio Perez en werd zo vice-wereldkampioen.

– Verstappen eindigt het seizoen met 145 punten voorsprong, dat is de op één na grootste voorsprong ooit. Sebastian Vettel blijft recordhouder met een marge van 155 punten op Fernando Alonso in 2013

– Verstappen brengt het recordaantal zeges in één seizoen naar 15. Als het gaat om het win-percentage eindigt hij 2022 echter als 5e ooit met een start/win ratio van 68,18%. Alberto Ascari blijft afgetekend eerste met liefst 75%.

– Lewis Hamilton’s streak van 15 opeenvolgende seizoenen waarin hij minimaal één race wint is afgelopen. Hij deelt het record nu met Michael Schumacher die van 1992 t/m 2016 jaarlijks minimaal één race wist te winnen

– Esteban Ocon is pas de tweede coureur – na Jenson Button in 2015 – die als teamgenoot meer punten dan Fernando Alonso heeft gehaald.

Aflevering 140 van RaceReporter, seizoen 6. Lucas Degen zonder Jeroen Scholte maar met

* Charrel Jalving, Marketing directeur, eigenaar Kartkings, website Trackside Legends

* Jeroen Demmendaal; autosportschrijver, boek Formule Hopeloos komt in januari 2023, plus nieuwe Volgas.

In deze aflevering:

  • Het afscheid van Sebastian Vettel
  • De dominantie van Max Verstappen
  • Het gevecht om plek twee in het kampioenschap
  • Ferrari verslaat Mercedes
  • De laatste race van Ricciardo, Schumacher en Latifi
  • Wie wint het voorspel spel spel?
  • De luisteraars vragen via Twitter, dank daarvoor
  • (Volg RaceReporter op Twitter f1podcast.nl) @racereporternl

Leden

Goud
Frank Teeuwen & Roos Sinnige

Zilver
Carien, Niels, Krista, Remco Zoon, Rowdy Rabouw, Maarten Evertse, Kevin Reimert, Ewout Albrecht, Menno Van De Veen, Jarno Dijkstra, Jasper Heijmans, Jan Joost Folmer, Hugon Elbertsen, Ron Hazelebach, Niels de Boer, Bas van Bodegraven, Rens Verberne, Martin Verduijn, Menno Turksma, Alex Nijenhuis, Ramon Kok, Ferry van den Bree, Rob de Voogd, Rene Bakker, Frank van Dijk, Remon Wolfswinkel, Erwin van den Heuvel, Huub van den Oever, Jaap & Roy Bonten.

Donaties

Annelies Bier, Ties Roodhardt, Luc Weenink, Harri & Menno Turksma!

Ook lid worden of doneren
Ga naar petjeaf.com/f1podcast

Comments are closed.