F1 Podcast Racereporter

Voorbeschouwing GP Australië 2020

Voorbeschouwing GP Australië 2020
Foto © Red Bull Content Pool

Voorbeschouwing GP Australië 2020 - We gaan weer beginnen (hopelijk!)

Een vooruitblik op de allereerste Grand Prix van 2020 die komend weekend verreden zou worden op het circuit Albert Park in Melbourne; Australië.


Host Lucas Degen samen met het vaste team vanuit ons eigen onderkomen in Haarlem. Jeroen Demmendaal, Charrel Jalving & Jeroen Scholte.

Albert Park De 25e GP op het circuit Albert Park waar sinds 1996 de GP van Australië gehouden wordt. De jaren ervoor vond de GP plaats op Adelaide (ook een stratencircuit), waar het in 1993 de laatste keer was dat Prost en Senna samen op het podium hebben gestaan, ook waar de kortste GP ooit plaatsvond (door de regen) dat was 1991 met 14 ronde. Welke herinneringen hebben we aan de Grand Prix van Australië?

Video: M. Schumacher over de kop

Tijdens de wintertesten krijgen we een beetje inzicht waar wie staat, maar we weten het pas echt tijdens de kwalificatie zaterdag 14 maart tussen 7 en 8 in de ochtend. Vorig jaar won Valtteri Bottas hier. Wie wordt flop en wie wordt top? (teams / rijders).

Red Bull Racing oogt rust uit te stralen, het zelfvertrouwen is er. De kansen van Max: Wat mogen we verwachten van de Nederlander dit jaar?

Ferrarigate De Ferrari van vorig jaar bleek niet geheel te voldoen aan de regels, echter hebben de FIA en Ferrari dit zelf onderling opgelost. Klinkt als vals spelen met Monopoly waarbij twee deelnemers onderling de regels recht praten. De andere teams pikken het niet, en er komt mogelijk een rechtzaak aan tegen de FIA. Zelfs Bernie Ecclestone gaf aan dat hij vind dat de teams het moeten aanvechten. Is er een F1 oorlog op komst?

Corona update Het houd de hele wereld bezig. Noord-Italië op slot. Ferrari in de problemen? Bahrein, Vietnam, Zandvoort, Barcelona: wat is de status?

De Toekomst van de F1: Honda en Hamilton zijn er niet gerust op. Wat speelt er?

Afgelopen week kreeg ik een mailtje van de organisatie over mijn ticket. Dat iedereen die een ticket heeft Vanaf 23 maart elk aangeschaft ticket op naam dient te zetten.

Het aangepaste circuit is open, de eerste crash was al een feit. Veel rijders weten de ideale lijn nog niet te vinden. Charrel heeft al gereden over het circuit en doet verslag.

Voorspellingen Vorig jaar won Valtteri Bottas, Lewis Hamilton heeft hier maar twee keer gewonnen, de laatste keer was in 2015. Vettel won in 2018, 2017 & 2016. Voorspelling voor komende GP: Wie wordt 1, 2, 3 en 10?

gp_australie.jpeg


Vanwege het coronavirus wat werd aangetroffen bij een aantal medewerkers bij McLaren, heeft McLaren besloten zich terug te trekken van de GP van Australië. Mede daardoor, werd besloten de Grand Prix niet door te laten gaan.Wil je ons supporten?

We maken deze Formule 1 Podcast met veel passie en plezier iedere keer weer. We steken er veel tijd en energie in en we willen onafhankelijk blijven zodat we kunnen zeggen wat wij vinden. En we maken kosten, zoals marketing, hosting, drankje enz. Zou je ons willen supporten?

Als je lid wordt, krijg je oa. extra content en kan je tijdens het Grand Prix weekend meechatten in de Telegram groep.

Lid Worden Eénmalige donatieF1 Podcast Apps

Om zo veel mogelijk luisteraars te bereiken, is Racereporter via zo veel mogelijk apps te luisteren.