F1 Podcast Racereporter

Special - Jos Verstappen

Special - Jos Verstappen
Foto © Wikimedia

Special - Jos Verstappen

In 1994 debuteerde een Nederlander in de Formule 1: Jos Verstappen. Winnaar van de Marlboro Masters in 1993 in de Formule 3. In zijn eerste jaar reed Jos Verstappen twee keer naar het podium. Wat er daarna gebeurde is geschiedenis, en dat bespreken we in deze special.


Max Verstappen is anno 2019 een van de meest veelbelovende coureurs op de Formule 1-grid. Vijfentwintig jaar geleden verkeerde zijn vader in een soortgelijke positie: in het midden van de jaren negentig was Jos Verstappen de gedoodverfde opvolger van wereldkampioen Michael Schumacher. Reis mee terug naar het midden van de jaren negentig en herbeleef hoe zijn avontuur bij MTV Simtek — dat kleine, sympathieke team dat misschien wel de mooiste Formule 1-auto’s ooit op de baan bracht — met een klein beetje geluk ook heel anders had kunnen lopen.

Klik hier en lees alle zes delen over Jos Verstappen en Simtek, geschreven door onze eigen Jeroen Demmendaal.Wil je ons supporten?

We maken deze Formule 1 Podcast met veel passie en plezier iedere keer weer. We steken er veel tijd en energie in en we willen onafhankelijk blijven zodat we kunnen zeggen wat wij vinden. En we maken kosten, zoals marketing, hosting, drankje enz. Zou je ons willen supporten?

Als je lid wordt, krijg je oa. extra content en kan je tijdens het Grand Prix weekend meechatten in de Telegram groep.

Lid Worden Eénmalige donatieF1 Podcast Apps

Om zo veel mogelijk luisteraars te bereiken, is Racereporter via zo veel mogelijk apps te luisteren.