F1 Podcast Racereporter

GP USA 2017

GP USA 2017
Foto © Red Bull Racing

GP USA 2017 - Max vijf seconde tijdstraf

Een verslag van de Grand Prix van USA op het Circuit of the Americas, Austin, Texas. Lewis Hamilton behaalde zijn negende overwinning van het seizoen 2017. Max Verstappen was in gevecht met Kimi Räikkönen en haalde hem in, maar dat deed hij zonder binnen de baan te blijven met een straf van vijf seconde als gevolg.


Terugkijken op de GP van USA met Lewis Hamilton vanaf pole en winnaar, op het podium Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Lewis Hamilton starte vanaf pole maar Sebastian Vettel  had een betere start en ging als eerste door bocht 1. Echter hij kon niet tippen aan de snelheid van Lewis Hamilton.
Max Verstappen kwam als derde over de finish na een fantastische inhaalrace vanaf plek 16.
Helaas kreeg Max Verstappen een straf van 5 seconde voor het afsnijden van de baan tijdens het inhalen van Kimi Raikkonen. Voor de tweede keer was Max Verstappen de sjaak, ook in Mexico 2016 mocht Max niet naar het podium.
Weinig mensen zijn het eens met de beslissing, de regel is duidelijk; blijf met vier wielen op de baan, dat deed Max niet, maar al het hele weekend reden rijders buiten de baan en nul straf.
Mensen als Niki Lauda, Arie Luyendijk, Nico Rosberg, Mark Webber, Mario Andretti en Alexander Wurz scharen zich achter Max.
Jammer van de straf, het geeft een nare nasmaak op een mooie inhaalrace van Max Verstappen.Wil je ons supporten?

We maken deze Formule 1 Podcast met veel passie en plezier iedere keer weer. We steken er veel tijd en energie in en we willen onafhankelijk blijven zodat we kunnen zeggen wat wij vinden. En we maken kosten, zoals marketing, hosting, drankje enz. Zou je ons willen supporten?

Als je lid wordt, krijg je oa. extra content en kan je tijdens het Grand Prix weekend meechatten in de Telegram groep.

Lid Worden Eénmalige donatieF1 Podcast Apps

Om zo veel mogelijk luisteraars te bereiken, is Racereporter via zo veel mogelijk apps te luisteren.