F1 Podcast Racereporter

GP Nederland - Verstappen wint Oranje volksfeest

GP Nederland - Verstappen wint Oranje volksfeest
Foto © Red Bull Content Pool

Verstappen wint Oranje volksfeest

Eindelijk weer Formule 1 in Nederland. De Dutch GP op circuit Zandvoort was een prachtig feestje. Pole en winst voor Max Verstappen!


Een nabeschouwing op de gisteren verreden Grote Prijs van Nederland op het circuit van Zandvoort.

  • Verstappen is nu de coureur met de meeste GP zeges (17) zonder ooit de wereldtitel te hebben gewonnen. Het all time record is in handen van Nigel Mansell: 29 zeges zonder wereldtitel.
  • Lewis Hamilton behaalde zijn 175e podium. Hij verlengde hiermee zijn record voor de meeste verschillende circuits waarop een coureur een podium heeft behaald tot 33. (startnummer Max Verstappen).
  • Bottas is pas de tweede Finse coureur die op het Nederlandse Grand Prix-podium finisht. Keke Rosberg eindigde ook als derde tijdens de Nederlandse Grand Prix van 1982.
  • Verstappen maakte van Nederland het twaalfde land met een thuiswinnaar in de Formule 1. Het maakt 2021 het eerste seizoen met twee thuiswinnaars sinds 2014. Nico Rosberg was de laatste coureur anders dan Lewis Hamilton die een thuisoverwinning behaalde. Duitse Grand Prix 2014.
  • Na de eerste negen ronden van de race te hebben geleid, werd Max Verstappen de negentiende coureur die in zijn Formule 1-carrière 1.000 raceronden heeft geleid. Dit was de 100e Grand Prix waarin Max Verstappen punten scoorde.

Het vijfde seizoen van RaceReporter de Formule 1 Podcast, aflevering 107.
Met Charrel Halving, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholten en host Lucas Degen.

Wil je ons supporten? Dat kan via petje.af of Tikkie. Ga naar http://f1podcast.nl/support

#F1Podcast #DutchGP #MaxVerstappen

 Wil je ons supporten?

We maken deze Formule 1 Podcast met veel passie en plezier iedere keer weer. We steken er veel tijd en energie in en we willen onafhankelijk blijven zodat we kunnen zeggen wat wij vinden. En we maken kosten, zoals marketing, hosting, drankje enz. Zou je ons willen supporten?

Als je lid wordt, krijg je oa. extra content en kan je tijdens het Grand Prix weekend meechatten in de Telegram groep.

Lid Worden Eénmalige donatieF1 Podcast Apps

Om zo veel mogelijk luisteraars te bereiken, is Racereporter via zo veel mogelijk apps te luisteren.