F1 Podcast Racereporter

GP Frankrijk 2019

GP Frankrijk 2019
Foto © Red Bull Content Pool

GP Frankrijk 2019 - Formule 1 moet wat gaan veranderen

Lewis Hamilton won weer een Grand Prix, deze keer met 18 seconde voorsprong op zijn teamgenoot. We kunnen er niet meer omheen. De afgelopen races waren niet geweldig spannend en de derde race op rij waarbij een rijder een vijf seconde straf kreeg.


F1 Podcast notes


1 - The state of F1: hoe veel dieper kunnen we nog zinken? Saaie en bloedeloze races, zinloze penalties

Hendrik (@hgseip) vraagt:
Waar ligt volgens jullie de oorzaak van de saaie races? (Ikzelf denk de auto's)

2 - Mercedes vs de rest: hopeloos?

Daniel (@Daniel_28704) vraagt:
Gaat er überhaupt nog een ander team dan Mercedes winnen dit jaar? Of kan Ferrari in Oostenrijk (met de rechte stukken) nog iets proberen?

3 - Red Bull, Verstappen, Gasly

Gummy (@raceliefhebber) vraagt:
Wat er met Gasly is, weten jullie wat de problemen zijn die hij ervaart? Denk nog niet aan vervanging maar denk niet dat hij zo volgend jaar gaat halen.

4 - McLaren en Renault stomen op
5 - Alfa haalt weer punten, Gio komt een beetje op gang
6 - Haas zinkt verder weg
Een lijstje met Franse F1 rijders die wel wisten te winnen. Tegenover het aantal races gereden door Grojean in tien jaar Formule 1.

Lijst Franse F1 coureurs

7 - Nyck de Vries excelleert en stelt teleur
8 - Volgende race: komend weekend in Oostenrijk.


Luisteraarsvragen


Hans (@hanrsronnie) vraagt:
Hoe overtuig je de coureurs dat ze nu echt een hard standpunt tegen de FIA in moeten nemen, dit om hun eigen toekomst en carrière veilig te stellen? #MissionImpossible

Jorick Scheerens (@@JorickScheerens) vraagt:
Op een dag als vandaag zie je lijstjes met '10 manieren om F1 weer spannend te maken'. Veelal opportuun, niet haalbaar, zonder breed draagvlak etc. Maar zou een meer activistische houding van een aantal topcoureurs niet als breekijzer kunnen dienen? Of is daar al sprake van?

Patrick (@SportFan) vraagt:
Nee hoe jullie F1 in zijn geheel vindt, ik persoonlijk denk erover na om na meer als 30 jaar op te houden met kijken.....

Kris (@86Danaaa86) vraagt:
Wat verwachten jullie van de nieuwe regels in 2021; gaat er wezenlijk iets veranderen in de huidige (dit jaar ontzettend saai geworden) pikorde vooraan het grid?

Dennis (@dburgersdijk) vraagt:
Heren hoe groot achten jullie de kans dat RB de F1 verlaat, mocht max vertrekken en er geen goede vervanger is, de prestaties tegenvallen van auto en motor??? Gezien hun een contract tot 2020 hebben met de F1. Dit zou dan de mogelijkheid bieden om op te stappen zonder gezeik

Sven (@SV_RVE) vraagt:
Was is jullie gevoel bij de straf van Ricciardo? Want ik heb ja opzich is het terecht maar ik heb ook: laat ze lekker racen maar dan krijg je de discussie weer dat de FIA niet consequent straft. Hoe denken jullie daarover?

Steven (@vaatdoekjes) vraagt:
Er werd dit weekend ook veel gesproken over de uitloopstroken op Paul Ricard VS al het groen op Road America. Denken jullie dat ondanks het smalle van Zandvoort, Zandvoort juist spectaculair kan zijn vanwege 'al' het grind en gras? #iemandmaghopenWil je ons supporten?

We maken deze Formule 1 Podcast met veel passie en plezier iedere keer weer. We steken er veel tijd en energie in en we willen onafhankelijk blijven zodat we kunnen zeggen wat wij vinden. En we maken kosten, zoals marketing, hosting, drankje enz. Zou je ons willen supporten?

Als je lid wordt, krijg je oa. extra content en kan je tijdens het Grand Prix weekend meechatten in de Telegram groep.

Lid Worden Eénmalige donatieF1 Podcast Apps

Om zo veel mogelijk luisteraars te bereiken, is Racereporter via zo veel mogelijk apps te luisteren.